Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många söker sig till Broman

/
  • Det är populärt att jobba på bygge. Byggprogrammet har 71 förstahandssökande till 40 platser.

Det är ett högt söktryck till Bromangymnasiet i höst. 615 elever söker till 452 platser. Byggprogrammet och Fordonsprogrammet har flest sökande per plats.

Annons

Nästa vecka kommer slutbetygen för grundskoleeleverna. Obehöriga eleverna kan ha läst upp sina betyg och blivit behöriga för gymnasiet.

Av 553 grundskoleelever i Hudiksvall och Nordanstig som sökt till Bromangymnasiet i höst var 103 obehöriga vid den preliminära intagningen.

– Vi får bara en naturvetenskaplig klass till hösten, säger Gun Sjöholm på intagningskansliet på Bromangymnasiet. Det brukar åtminstone vara två.

Det har nyligen varit omval och Estetisk musik har fått ett ökat intresse med tio nya förstahandsökande. Omvårdnadsprogrammet har också fått fler sökande i omvalet, liksom Hudiksvalls industritekniska program (HIT).

Obehöriga elever, som inte blivit godkända i svenska, engelska eller matematik får gå IV-programmet. Men samtidigt kan de knytas till ett vanligt program, och följa kärnämnena.

Byggprogrammet och Fordonsprogrammet har flest förstahandssökande per plats. Nästan bara hälften av dem som vill gå Bygg eller Fordon kommer in där. Bristen på praktikplatser är en begränsande faktor p de praktiska programmen.

Förstahandsansökningarna för de olika programmen ser preliminärt ut så här på Bromangymnasiet:

Byggprogrammet har 71 förstahandssökande till 40 platser, Elprogrammet 36 sökande till 32 platser, Energiprogrammet 15 sökande till 10 platser, Estetisk Bild har 7 sökande till 10 platser, Estetisk foto/film 20 sökande till 14 platser, Estetisk musik 29 sökande till 18 platser, Fordonsprogrammet 46 sökande till 24 platser, Handelsprogrammet 49 sökande till 48 platser, Hotell och restaurang 32 sökande till 24 platser, Naturvetenskapliga programmet 35 sökande till 32 platser, Omvårdnadsprogrammet 39 sökande till 24 platser, Hudiksvalls industritekniska program (HIT) 25 sökande till 24 platser, Medieprogrammet 32 sökande till 32 platser, Samhällsvetenskapliga programmet 82 sökande till 72 platser, Teknikprogrammet 53 sökande till 48 platser och Lärlingsprogrammet 26 förstahandssökande till 16 platser.

Mer läsning

Annons