Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ville locka barn in i bil

En bilist i Friggesund har erbjudit barn 1 000 kronor för att de skulle hoppa in i hans bil.

Annons

Två flickor i Friggesund, 7 och 9 år gamla, kontaktades förra veckan av en man i en ljus bil. Flickorna berättar att mannen hade ropat "Komsi, komsi", och när de ändå inte kom fram till honom erbjöds de 1 000 kronor om de skulle hoppa in i bilen.

Händelsen inträffade under torsdagseftermiddagen. Mamman till en av de flickor som antastats berättar att flickan sagt att mannen i bilen var "väldigt röd i ansiktet och såg konstig ut".

- Det är riktigt hemskt och man funderar mycket på vad som hade kunnat hända. Jag har berömt min flicka många gånger för att hon gjorde rätt och sprang därifrån, säger mamman.

Händelsen polisanmäldes och Hudiksvallspolisen håller på att titta på ärendet.

Nu går Friggesunds skola och föräldrarna till de drabbade ut och varnar andra barn och föräldrar.

- Jag ser mycket allvarligt på det här. Jag tycker det känns väldigt obehagligt, säger Annika Eriksdotter, rektor vid Friggesunds skola.

Hon berättar att lärarna vid skolan nu har arbetat flera lektioner med att prata med eleverna, och förbereda barnen på vad de ska göra om de hamnar i en liknande situation. Även barnens föräldrar har informerats.

- Lärarna gjorde ett fantastiskt jobb igår. Många barn tyckte det kändes obehagligt. Men barnen behöver ändå känna till vad som hänt, för det är obehagligt, säger Annika Eriksdotter.

Mer läsning

Annons