Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man skadad på bruket - opererad för klämskador

UPPDATERAD 13.09 En man i 35-årsåldern skadades i en arbetsplatsolycka på Iggesunds bruk under onsdagskvällen. Mannen fördes i ambulans till Hudiksvalls sjukhus. Under torsdagsmorgonen opererades han på grund av de klämskador han fått i olyckan.

Annons

Klockan var strax efter fem på onsdagseftermiddagen då mannen skulle rengöra en maskin på Iggesunds bruk. I samband med detta fastnade han med armen i en vals. Mannen lyckades själv dra ut armen ur valsen, men fick både klämskador och sårskador i samband med olyckan. Enligt polisen hade mannen mycket ont, och han fördes till Hudiksvalls sjukhus med ambulans.
Mannen lades in på sjukhuset för observation. Under torsdagsmorgonen opererades han på grund av de klämskador han fått i olyckan.
På Iggesunds bruk vill man ännu inte uttala sig om vad som ligger bakom olyckan.
- Det var en olycka där en man fastnade i en roterande vals. Nu har vi inlett en utredning, och jag kan inte säga något om hur olyckan gått till innan den är klar, säger Staffan Jonsson, platschef på Iggesunds bruk.
Enligt polisen ska maskinen stängas av när den rengörs. Polisen ska nu utreda om något brott begåtts i samband med olyckan. Rubriceringen är i så fall vållande till kroppsskada.
Även Arbetsmiljöverket kommer att inleda en utredning efter en tillbudsanmälan från Iggesunds bruk. Utöver detta har Iggesunds bruk inlett en internutredning.

Mer läsning

Annons