Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män hotade knipsa av fingrar med avbitartång

(Uppdaterad 29 juli 13.52) De tre män som misstänks för att med sparkar, slag och knivhugg ha misshandlat en man i Hudiksvall, nekar till brott. De anklagas också för att ha hotat med att knipsa av mannens fingrar, något som försvaret bestrider.

Annons

Under torsdagen inleddes rättegången mot de tre män som står åtalade för grov misshandel. Det var den 13 juni som en man misshandlades i Hudiksvall. Enligt åklagaren skedde misshandeln i en av dem misstänktes lägenhet. De åtalade nekar till brott och säger att mannen redan var misshandlad när han kom till lägenheten, och att de endast har plåstrat om honom.

Mannen säger att han under misshandeln flera gånger kände rädsla för sitt liv. Han säger också att de misstänkte, en 54-årig och en 42-årig man från Hudiksvall, samt en 29-årig man från Söderhamn, hotade honom med att de skulle köra ut honom i skogen eller hämta en avbitartång för att knipsa av hans fingrar. Försvaret bestrider dock uppgiften om att hotet med att knipsa av fingrarna skulle vara seriöst menat.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att lägenhetsinnehavaren, 54-åringen, ska ha anklagat mannen för att ha stulit narkotika och pengar från honom den 9 juni.

Mannen kräver sammanlagt 27 640 kronor för kränkning, sveda och värk samt läkarkostnader.

Mer läsning

Annons