Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man häktad för stöld och bedrägeri efter annons i HT

På fredagen häktades den man som misstänks ha uppgett i en annons i HT att han köpte pälsar, för att sedan kunna stjäla smycken och guldföremål. Brotten rubriceras som grov stöld och grovt bedrägeri.

Annons

Den grova stölden skedde 16 juli, när en snart 80-årig kvinna släppte in en man i sin lägenhet i centrala Hudiksvall, efter att ha sett en annons i HT där han utgav sig för att köpa pälsar. När pälsköparen hade gått upptäckte hon att hon hade blivit av med guldföremål och smycken.

Två dagar tidigare misstänks samma man ha begått ett liknande brott i Bjuråker, som rubriceras som grovt bedrägeri. Även där kom mannen över smycken och guldföremål och brottet var kopplat till annonsen i HT.

I onsdags greps en man i Stockholm och på fredagseftermiddagen häktades han vid Hudiksvalls tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för båda brotten. Tingsrätten bedömer att risken finns att han undanröjer bevis eller begår fler brott om han inte sitter häktad. Mannen, som nekar till brott, är i 30-årsåldern och bor i Stockholmsområdet.

Åtal ska vara väckt senast 14 augusti.

Mer läsning

Annons