Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man gripen efter bilstöld i Iggesund

En man i tjugoårsåldern är misstänkt för att ha stulit en Volvo och gjort inbrott i tre andra bilar natten mellan tisdag och onsdag. Enligt polisen var han påverkad av narkotika då de påträffade honom.

Annons

Under tisdagskvällen och natten har det gjorts inbrott i två bilar i Iggesund. Dessutom har en Volvo 245 stulits. Polisen misstänker att det är en och samma gärningsman som ligger bakom brotten. Mannen som är i tjugoårsåldern påträffades i en lägenhet i Forsa och har nu tagits in för förhör. Dessutom har det gjorts inbrott i ytterligare en bil i Forsa. Polisen misstänker att mannen ligger bakom även det här. Enligt polisen var mannen påtänd, så förutom bilstölden och inbrotten, är han även misstänkt för drograttfylleri och egen påverkan av narkotika.

Leif Berglund som är utredningschef för polisen i Hudiksvall bekräftar att det är mycket bilstölder nuförtiden. Samtidigt påpekar han att det är normalt för årstiden i och med att det är fler personer utomhus på sommaren. Förutom det inträffade i Iggesund och Forsa tror Leif Berglund att det rör sig om olika gärningsmän bakom bilinbrotten och stölderna.

– De inträffade bilstölderna har skett på olika platser så vi misstänker inte att det skulle vara något samarbete eller liknande, säger Leif Berglund.

Mer läsning

Annons