Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man förnekar takbedrägeri

Två bröder står åtalad för att ha lurad en husägare i Njutånger. Bara en av bröderna dök upp till rättegången på onsdagen. Han lägger skulden på en tredje person.

Annons

En 30-årig man satte in en tidningsannons och erbjöd sina hantverkstjänster för takarbeten. En husägare i Njutånger ringde och ville renovera taket.

Först tvekade 30-åringen. Men när en bekant vid namn Micke hörde talas om jobbet, bestämde de sig för att åka och titta på taket. Men något efternamn på Micke har inte 30-åringen.

- Vi är inte världens bästa kompisar. Jag visste att vi jobbade i samma bransch.

Enligt 30-åringen, som tidigare bott i Söderhamn, var det Micke som beräknade arbetskostnader och tog betalt av husägaren.

Männen utgav sig för att vara bröder, enligt husägaren. Men det känner inte 30-åringen till något om.

30-åringen hann bara riva en hängränna. När Micke fått en delbetalning på 21 000 kronor kom ett telefonsamtal, en lastbil med material hittade inte vägen till huset. 30-åringen säger att Micke sade åt honom att de två skulle åka och möta bilen.

Men istället åkte de till Sundsvall och 30-åringen uppger att han var rädd för att ifrågasätta Micke.

30-åringen anklagas också för att ha köpt en stulen hundvalp av sin yngre bror. Brodern misstänks för att ha lurat till sig valpen.

En kvinna från Ockelbo berättar hur hon lånade ut hunden till den yngre brodern och gav honom en vecka på sig att bestämma om han ville köpa den för 8 000 kronor. Men då bröt brodern kontakten med kvinnan.

Ett tag senare bad 30-åringen om att få köpa hunden för 5 000 kronor av brodern. Han betalade 3 000 kronor. Han fick då en rad handlingar som veterinärintyg som brodern hade fått av kvinnan när han lånade hunden.

Den 24-årige brodern häktades i sin frånvaro och rättegången mot honom hålls vid ett senare tillfälle.

Dom mot 30-åringen meddelas den 29 april.

Mer läsning

Annons