Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man förgrep sig på sin styvdotter

I många år bar hon det inom sig. Hon dövade känslor och tankar med alkohol. Tills en dag då hon inte orkade längre, blev sjukskriven och gick i terapi. Då började hon berätta om styvpappans övergrepp.

Annons

På torsdagsmorgonen satt de mitt emot varandra i rättssalen i Hudiksvalls tingsrätt. Han, som en gång varit hennes fadersgestalt, och hon, som i dag är en kvinna i 20-årsåldern.

Hon fick börja berätta. Om hur mamman träffade en ny man som blev en i familjen. Hon tyckte om honom och kallade honom för pappa. Men så började han komma och lägga sig i hennes säng om kvällarna. Det följde samma mönster, hävdade hon. Han duschade och kom sedan in i hennes rum medan de andra i familjen var på övervåningen.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av underårig under åren 2000-2003. Enligt åtalet ska han bland annat vid minst tio tillfällen ha stoppat in fingrarna i styvdotterns underliv och vid minst 20 tillfällen ha genomfört samlag med henne. Övergreppen ska ha börjat när flickan var 13 år och skett i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner, där familjen bodde. Nu kräver hon honom på 300 000 kronor i skadestånd.

Mannen har erkänt brott, men anser att övergreppen inte varit så många som hon har berättat. Han har erkänt att han har legat över henne och gjort samlagsrörelser med kläderna på. Han har också erkänt samlag vid 1-2 tillfällen. Han hävdade att övergreppen startade när hon var 14 år och inte 13.

– Jag kan inte förstå varför jag har gjort som jag gjort, sa han inför rätten.

Läs mer om rättegången i fredagens Hudiksvalls Tidning den 17 juni 2011.

Mer läsning

Annons