Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för flera våldtäkter på 14-åring

En man från Hudiksvalls kommun åtalas för att ha våldtagit en 14-årig flicka flera gånger under hösten. Mannen nekar till alla anklagelser.

Annons

Vid fyra tillfällen ska den 48-årige mannen enligt åklagaren ha våldtagit flickan. Han ska ha tagit kontakt med henne på sociala medier och då skrivit att han var jämnårig med henne.

Sedan ska de ha träffats fyra gånger mellan september och november. Under de tillfällena ska mannen ha förgripit sig sexuellt på flickan i mannens lägenhet. I förhör nekar mannen och säger att han inte känner flickan. Han uppger också att hon aldrig har befunnit sig i hans lägenhet.

De misstänkta övergreppen uppdagades när flickan berättade för sin mamma. Flickan har mått mycket dåligt efter händelserna under hösten.

I början av juni begärde åklagaren att 48-åringen skulle häktas. Den misstänkte mannen sade att han inte ville bli häktad eftersom han hade personliga skäl.

Samtidigt genomförde polis en husrannsakan hemma hos honom och beslagtog bland annat hårddiskar och en mobiltelefon. Ytterligare mobiltelefoner med tillhörande datafiler samt chatt- och smskonversationer används i bevisningen mot mannen.

I underlaget till åtalet finns även förhör med flickans föräldrar och närstående till den misstänkte mannen. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att den misstänkte har eller borde ha insett att flickan var under 15 år.

Mannen har flera egna barn. I förhören nekar mannen kategoriskt till de fyra våldtäkterna. Tidningen har sökt mannens försvarare för en kommentar utan att få svar.

Mer läsning

Annons