Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas efter dödshot

En man i 20-årsåldern från Näsviken åtalas för misshandel, stöld och olaga hot mot en man och en kvinna i Söderala.
Hans kompis åtalas för att ha skrämt dem med ett slagträ.

Annons

Den 13 mars i år ska den misstänkte, enligt stämningsansökan, ha kommit hem till mannen och hotat honom genom att lyfta ett metallföremål mot denne och sedan slå det i väggen. I åtalet står att "hotet har varit ägnat att hos mannen framkalla allvarlig fruktan för egen säkerhet till person".

Vid samma tillfälle ska även mannen i 20-årsåldern ha rivit mannen i bostaden och orsakat rodnad och svullnad på dennes hals. Han tog även ett grepp om mannens hals, vilket gjorde ont.

När den misstänkte lämnade mannens bostad tog han utan lov med sig mannens dator och ett TV-spel.

Med sig till bostaden hade den misstänkte mannen en 19-årig kompis. 19-åringen hade med sig ett slagträ. Han står nu åtalad för medhjälp till olaga hot.

Enligt åtalet följde 19-åringen med för att skrämma mannen i bostaden.

I bostaden fanns även en kvinna som mannen i 20-årsåldern vid ett tidigare tillfälle under ett telefonsamtal hotat till livet.

Under besöket i bostaden stoppade han kvinnan från att ringa polisen genom att ta hennes mobiltelefon och hota med våld. Mannen i 20-årsålder hotade även mannen och kvinnan att han och 19-åringen skulle komma tillbaka och döda dem om kvinnan berättade vad som hänt för polisen.

Därför åtalas mannen även för olaga hot och övergrepp i rättssak mot henne. Maxstraffet för övergrepp i rättssak är 8 år.

Mer läsning

Annons