Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magi på scenen

/
  • Skatan Beata (Signe Hermansson) berättar nyheter för älgen Stig (Stina Andersson) och nöglarna Ping och Pång (Fanny Johansson-Friberg och Matilda Lönnberg-Sundlöv).
  • Trollen Enris (Lydia Thorin), Kombo (Anna Skoglund) och Tvåris (Tova Gustafsson) ber häxan Tekla (Agnes Viksten) om hjälp. I bakgrunden syns flugan Gunnar (Clara Beijer).
  • Vildsvinfamiljen (Hugo Kjellander, Lisa Nording och Hanna Olsson-Nygård), som kommer från en fjärran skog, misstänks för att stjäla mat.
  • Agnes Viksten är lika glänsande som sin hårfärg i rollen som häxan Tekla.

På lördagen är det premiär för barnteatern Häxan Tekla och Tage Tuggkäft: invånarna i den trolska skogen har drabbats av ett stort problem: maten har tagit slut. Vem är ansvarig för det?

Annons

Det är Arbetarteaterns barngrupp som spelar pjäsen på Hudiksvalls teater. Manus är skrivet av Maria Zeffer-Johnsson, och Barbro Kernby står för regi, dekor och kostym.

Häxan Tekla, som bor mitt i skogen, håller på att laga mat när hon får besök av tre troll. De har kommit till henne för att be om hjälp. Djuren i skogen har nämligen upptäckt att maten försvinner. Nu är alla hungriga och de undrar om inte häxan Tekla kan hjälpa dem att ta reda på vad som har hänt.

För vem kan ha stulit maten? Kanske trollkarlen Tage Tuggkäft? Eller kan det vara de tre vildsvinen från en annan, fjärran skog – främlingarna som bara dök upp? Frågorna får ett svar, och till slut blir det en kamp mellan Tekla och Tage.

Pjäsen, som är lämplig för barn från fyra år, spelas på Hudiksvalls teater lördag den 12 maj och söndag den 13 maj klockan 15.

Mer läsning

Annons