Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Machokultur hindrararbetsutvecklingen

En fjärdedel av Hälsinglands alla arbetsplatser finns inom jord, skog och energisektorn. Men de flesta som är anställda inom branschen är män, något som kan vara hämmande för utvecklingen.

Annons

I Sverige är ungefär 100 000 människor sysselsatta inom skogsbruket och skogsindustrin. Av dem är bara 16 procent kvinnor. Något som har identifierats som ett problem av flera aktörer.

Enligt en doktorsavhandling av Eira Andersson kan en machokultur i mansdominerade yrken vara ett hinder i flera avseenden.

- Man kan se att fler kvinnor kan bidra till att man bryter sig loss ur gamla mönster och förbättrar och effektiviserar arbetet, säger Eira Andersson.

Även från politiskt håll har man sett det som viktigt att främja kvinnor i skogsnäringen. För drygt ett år sedan presenterade regeringen en jämställdhetsstrategi för skogsbrukssektorn. Där slår man fast att både kvinnor och män behövs för att näringen ska vara konkurrenskraftig.

Ingela Carlsson, kommunikationschef på Holmen, håller med.

- En arbetsplats med både män och kvinnor i olika åldrar är både effektivare och mer kreativ, säger Ingela Carlsson.

Men det är inte lätt. Trots ett aktivt arbete för att öka andelen kvinnor är fortfarande mindre än en femtedel av de anställa på Holmen kvinnor.

Förutom risken att en mansdominerad arbetsplats kan vara ett hinder för förnyelse och effektivitet så kan det också innebära fler säkerhetsrisker.

- För männen är det inte lika accepterat att säga att man inte orkar eller är rädd och det kan öka risken för olyckor, säger doktor Eira Andersson.

Mer läsning

Annons