Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckade polisinsatser mot narkotika

/
  • Beslaget som polisen gjorde i en lägenhet i Bergsjö i veckan. Totalt handlar det om två kilo cannabisplantor och 50 gram hasch.
  • Polisen upptäcker allt fler narkotikabrott.

I veckan gjorde polisen ett tillslag mot en lägenhet i Bergsjö där man hittade en cannabisodling. Överhuvudtaget har polisen under senare tid varit framgångsrik vad gäller narkotikabrott.

Annons

Tillslaget i Bergsjö skedde i tisdags. Polisen hittade två kilo cannabisplantor, 130 centimeter höga. Dessutom hittades 50 gram hasch i lägenheten. Polisen har även två misstänkta, båda är män i 25-årsåldern.

– Det var ett lyckat tillslag, säger Josef Wiklund och tillägger att det hade blivit en del om den mängden hade gått ut till försäljning.

Under senare tid har antalet upprättade anmälningar när det gäller narkotikabrott ökat stadigt. I januari hade polisen nio ärenden avseende eget bruk av narkotika, i april var det redan 24 stycken som ledde till anmälningar.

Siffrorna för maj har Josef Wiklund inte fått än, men han tror att det kommer att vara ännu fler anmälningar än i april. Det gäller hela norra Hälsingland, det vill säga Hudiksvall, Nordanstig och Ljusdal. Tittar man på Hudiksvall så upprättade polisen i april i år 19 anmälningar, vilket kan jämföras med fyra stycken i april i fjol.

Josef Wiklund menar att polisen har blivit effektivare och upptäcker fler brott. I norra Hälsingland finns det numera fem poliser som jobbar aktivt med den här typen av brott.

Mer läsning

Annons