Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn bilträff i Hudiksvall

/

Trots konkurrens från fotbolls-VM och bilträffen i Västerås samlades över 100 stolta fordonsägare nedanför Köpmanberget i Hudiksvall på onsdagskvällen för att ha picknick och beundra varandras åkdon.

Annons

Det kallas "strosing", och skillnaden mot cruising är att fordonen står stilla och att det inte kostar något att delta. Ett lite miljövänligare och familjevänligare alternativ, säger Mats Lindström som är en av de lokala initiativtagarna.

Fenomenet uppstod i Leksand och har numera spridit sig till Sveg och Hudiksvall. Fyra kvällar är inplanerade i sommar.

Inslaget av klassiska amerikanare var som alltid stort; En stilig Pontiac från 40-talet, en läckert lila Lincoln av sen 50-talsmodell och en svart Chevrolet Impala från samma tid som närmast för tankarna till Läderlappens batmobil är några exempel.

Flera nyare öppna sportbilar syntes också i vimlet, liksom en handfull europeiska småbilar från 50- och 60-talen, några motorcyklar och en gul VW-buss.

Patrik Turri som går gymnasiets fordonslinje kom dit tillsammans med sin pappa Urban i en svart bubbla av 1965 års modell - rejält sänkt, med "ögonlock" på strålkastarna och nedre delen av framluckan täckt av schackrutigt tyg. De köpte den i fjol och då hade den stått på en loge i 10-15 år.

- Han ville ha något att meka med och den här sticker ut lite, den är inte så vanlig. Sedan är det lätt att hitta billiga delar, säger Urban Turri.

Allt som rullar och brummar får vara med på evenemanget. Christian Falk och Lars Lindmark från Hudiksvall kom på moderna motorcyklar av märkena Husaberg och Aprilea, men gillar att se på gamla bilar.

Mer läsning

Annons