Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciarock i Ängebo Folkets hus

/

Mitt i midvintermörkret ställde man till med fest i Ängebo. På fredag kväll kom den ena efter den andra, och så en busslast, och undan för undan allt fler som ville vara med på Luciarock.

Annons

Rockkonserten i luciatid anordnades för andra året, och som i fjol kom de unga och fyldle upp lokalen. Sedan de först hade blåst i mätaren som fritidsledaren Mats Nylander beväpnat sig med, strax innanför dörren. Hundra procent drogfritt, var kvällens villkor.

– Det här är en helt gratis aktivitet, och man är välkommen så länge man är nykter. I fjol hade vi 137 personer i publiken. Det var besökare från Nordanstig, Ljusdal, Deslbo och andra kommundelar i Hudiksvall. Och vi hade inte några som helst problem, konstaterade Mats Nylander.

Från Delsbo hade Felicia Grindsäter kommit för att lyssna och umgås.

– Det är kul att gå på konsert, träffa mycket folk och få nya kontakter. Jag känner till banden som spelar, och vet att de är bra. Och det är bra att det är drogfritt, det visar att man kan ha kul utan droger, sade Felicia Grindsäter.

En konsert är ett välkommet tillskott i utbudet av aktiviteter, tyckte Felicia Grindsäter.

– Men annars har man ju kul när man bara umgås med kompisar också, det behöver inte vara så mycket annat. Man försöker vara social och hitta på saker. Man sitter och pratar. Det kan vi göra i timmar.

På fredag kväll handlade det mer om att lyssna, och konserten inleddes med bandet Bofa Bofas tolkningar av några Bob Dylanlåtar: The times are a-changing och All along the watchtower. Ytterligare någon nutidsanpassad gammal goding skymtade bland det mer aktuella, innan bussarna fylldes igen för avgång, före midnatt.

Mer läsning

Annons