Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalproducerat från Klångsta

/
  • Här är det möte i sockenstämman, angående vargfritt med bibehållen värdighet. Från vänster Alicia Irons Lindqvist, Petters-Olle Olsson, Åsa Frick, Tobias Larsson, PO Persson, Emma Bellung Eriksson och Per-Åke Bladh.

Snart är det dags för upplaga nummer 46, av Klångstarevyn. Det blir lokalproducerat, från skratt till mat, och de sista repetitionerna avverkas just nu i bygdegården. Förberedelserna började före midsommar i fjol.

Annons

I årets revy handlar det mycket om känslor: om vargfrågan, och givetvis om kärlek. Det blir lokala vinklar, och det blir lokala profiler som ska gestaltas på scenen, så som man förväntar sig när det är lokal revy.

Närmare än så vill ensemblen inte beskriva revyn. Poängerna ska sparas till premiären, som traditionsenligt också är den enda föreställningen. Först samlas man till middag, sedan följer föreställningen, och efteråt blir det dans i bygdegården. Och när det är städat och klart är det dags att börja tänka på nästa år.

– Vi skriver manus, alla tillsammans. Vi börjar med att kläcka idéerna, skriva, och göra om. Vi har egentligen blivit färdiga just nu. En av idéerna som vi hade från början har vi fått ta bort, för det visade sig att Iggesundsrevyn hade haft samma tanke, berättar Petters-Olle Olsson.

Ungefär en gång i veckan har truppen samlats, och vid det här laget har det hunnit bli runt 30 möten. Och i år har två "utsocknes" bjudits in, Åsa Frick från Larsbo i Enånger, och Hasselabon Tobias Larsson. Rekvisita och kostymer fixar man hos biståndsbutiken Kupan i Forsa.

– Vi tror att det ska bli många skratt, i alla fall. Och årets revy innehåller mycket musik, sång och dans, säger Alicia Irons Lindqvist.

Mer läsning

Annons