Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalpolitiker polisanmäld för spånstöld

Folkpartiets andra namn på listan till kommunfullmäktige, Sven-Olof Westin, har polisanmälts för att ha stulit spån som tillhör företaget Norrskog Wood Products, NWP, i Forsa.
– Vi hade fått en vattenskada hemma och jag var jättestressad. Men naturligtvis borde jag ha frågat först, säger han.

Annons

Händelsen inträffade den 11 februari. Politikern sågs när han parkerade bilen vid spånfickan och började lasta spån i sopsäckar som han hade med sig. Totalt fick han med sig två säckar spån.

– Det är inga stora summor det handlar om, men det är sättet jag reagerade på. Egentligen handlar det om två allvarliga saker. Det är stölden i sig, men även att han åkte in på området. Det är farligt, han kunde ha blivit påkörd av en hjullastare, säger Mattias Forslund, platschef på NWT.

Cirka en vecka senare kom Sven-Olof Westin in för att prata med platschefen. Då erbjöd han sig att betala för säckarna han hade tagit, men Mattias Forslund avböjde i avvaktan på polisutredningen.

Sven-Olof Westin berättar att det var väldigt kallt just då och att vattenledningar i huset hade frusit.

– Jag ville täta ett tjuvdrag på vinden. Jag hade bara vattenskadan framför ögonen, så jag körde raka spåret in där, frågade en kille var spånfickan var och hämtade två säckar. Dagen efter hämtade jag en säck till.

Ärendet har skickats till Åklagarkommaren i Gävle, men på torsdagen hade åklagare Kjell Lindqvist inte hunnit titta på det.

Folkpartiets gruppledare Ann-Marie Svala säger att partiet inte kommer att vidta några åtgärder.

– Inte just nu i alla fall, han är inte dömd. Mer kan jag inte säga just nu, vi vet för lite.

Mer läsning

Annons