Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livräddare kan ha smittats av hepatit

I onsdags fick tre personer, däribland en lärare, hjälpa en svårt skuren man som föll ihop precis vid Östra skolan. Mannen misstänks ha hepatit och därför har skolan anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Annons

Det var tidigt på morgonen den 16 november som förbipasserande fick rycka in när en ung man plötsligt föll ihop vid Östra skolans område. En av dem var en lärare.

Mannen blödde ymnigt från ett skärsår på armen och enligt polisen kan insatsen ha varit avgörande för att mannen klarade sig.

Enligt Östra skolans rektor Sten Bodin ska mannen ha sagt till dem som hjälpte honom att han var smittad av någon form av hepatit.

- Att ens misstänka att någon kan ha smittats av en allvarlig sjukdom räcker för att jag måste anmäla det till Arbetsmiljöverket som ett allvarligt tillbud, säger han.

Läraren fick blod på sig och var tvungen att uppsöka sjukhus. Där bestämdes det att läraren hädanefter ska gå på regelbundna kontroller. Enligt rektorn ska läraren efter omständigheterna må bra.

- Läraren undervisar som vanligt, och även om man naturligtvis säkert är orolig för att man kan ha blivit smittad tror jag att det gått bra. De klev verkligen in och gjorde ett bra jobb för killen, säger Sten Bodin.

Mer läsning

Annons