Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livlig debatt om resultat

Det utdelades beröm till personalen och den borgerliga regeringen, när årsredovisningen för 2009 skulle godkännas av Hudiksvalls kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Annons

Årsredovisningen för Hudiksvalls kommun 2009 visar ett överskott med 34 miljoner kronor. Det bromspaket som infördes resulterade i minskade kostnader på cirka tolv miljoner kronor.

- Bromsen visade vilka muskler organisationen har. Vi har gått stärkta ur krisåret 2009 och tar med oss en rad goda erfarenheter, sade Majvor Westberg-Jönsson (S).

Moderaternas Håkan Rönström höll med om att resultatet är "fantastiskt". Men enligt honom har regeringens finanspolitik under året minskat Hudiksvalls kostnader med cirka 35 miljoner kronor.

- Jag vill inte förminska det besparingsarbete som personalen gjort under året. Utan det arbetet så hade vi ju gått med ett kraftigt underskott. Men äras bör den som äras ska, sade han.

Kommunfullmäktige beslutade i enlighet med kommunstyrelsens förslag. Miljöpartiets två ledamöter reserverade sig mot beslutet.

Mer läsning

Annons