Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linea Iversen Bryant: Alla dessa rashatare

Jag spatserar runt på gatorna med järnrör, hotar invandrare och säger rasistiska saker, men jag är fanemej inte rasist!

Annons

I slutet av 2012 så var det ett väldans snack om Sverigedemokraterna och rasism över huvudtaget. En av sakerna som det var mycket snack om var när två av ledarna från Sverigedemokraterna hade varit ute på krogen, druckit en del och sedan beväpnat sig med järnrör. När jag fick redan på allt vad Sverigedemokraterna gjort blev jag arg att sådana människor vill styra över Sverige, sen kom jag och tänka på en film jag sett för några år sedan, det var i en dansk animerad film kallad Torkel i knipa.

Torkel har en kompis som heter Jason, och Jason har alltid har ett järnrör i byxfickan och en replik som upprepas ett flertal gånger under filmens gång är man vet aldrig när man kan behöva ett schysst järnrör. Sverigedemokraterna har många gånger förklarat för media att dom absolut inte är några rasister, nazister etc. men sedan händer det här, vad är deras motargument nu? Det värsta enligt mig är att ännu flera svenskar väljer nu att rösta på SD. Flera saker som SD strävar efter är bra, men att dom ska minska invandringen så mycket och helst av allt stoppa invandringen är inte direkt något positivt enligt mig.

Jag tycker det är bra att invandrare har chansen att komma till Sverige, i dom flesta fall räddas deras liv. Om invandringen stoppas, vad ska då invandrarna göra? Sitta hemma i sina sönder bombade hus? Om dom ens har ett hus vill säga. Ska dom se sin familj helt gå under och vara nöjda med hur dom har det i sina hemland?Ett enkelt svar på den frågan, Nej.


I somras var jag på marknaden i Hudiksvall, jag och några vänner var i socialdemokraternas stånd och fick pins och på dom stod det Anti-rasist.Vi fortsatte att traska runt, kolla på allt och ha det allmänt mysigt tills vi träffade på en bekant. Han blängde på oss och sa: nämen är ni sådana där blattestödjare? -Va? Vad menar du med den kommentaren? Frågar jag lite smått chockad över hans fråga. -Jag blev faktiskt rånad av några utlänningar och jag är med i Sds ungdomsförbund! Svarade han. Jag log lite provocerande och sa: akta dig då jag är inte heller svensk medborgare. Han stirrade lite stumt och sa: Men du är ju snäll.


Jag tycker inte att man ska dra alla invandrare över samma kant. Visst finns det dom som är förjävliga, rånar och gör samhället värre, men det det finns faktiskt svenskar som är exakt likadana. Det finns invandrare som kan vara jätte trevliga och göra saker bra, exakt lika som vissa svenskar. Hur skulle det vara för oss om det blev krig i Sverige och vi försöker att fly, men inget land släpper in oss pga ursprunget eller hudfärgen? Vi är likadana allihop även fast ursprunget kan vara lite olika. Jag tycker vi ska vara glad för möjligheten att hjälpa andra som har det svårt och om det behövs så får vi hjälp tillbaka i slutändan. Och jag har hört många som säger: Vi vill hjälpa men pengarna räcker inte till. Sänk alla politikers löner, dom skulle klara sig väldigt bra på hälften så mycket och då kan mer pengar gå till folket. Och sedan tycker jag att vi borde slänga ut alla rasister och deras järnrör ur rikstan.


/Linea Iversen Bryant

Mer läsning

Annons