Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Välbesökt möte när nya skogsägare bjöds in till infokväll

/
  • Styrelseledamoten i Mellanskog Per Anders Hansson som själv är skogsbrukare i Norrala berättade om skogsägarrörelsens särart vid Mellanskogs informationskväll.
  • Det var välfyllt med intresserade nya skogsägare när Mellanskogs Marie Wickberg pratade på informationskvällen i Hudiksvall. 

Det blev en välbesökt och informativ kväll för nya och blivande skogsägare i nordöstra Hälsingland när Mellanskog på torsdagskvällen bjöd in till en träff i Hudiksvall.

Annons

Mellanskogs lokale ordförande Lars Linde från Delsbo hälsade välkommen till träffen på Excepts lokaler innan Marie Wickberg, som är föreningens kommunikationsansvarige, tog över. Marie berättade om vad som skiljer föreningsrörelsen och den kooperativa tanken från skogsbolagen.

Familjeskogsbruket som det bedrivs av medlemmarna i Mellanskog är inte bara en viktig grund för arbete och ekonomi. Det är också ett viktigt bidrag till klimat- och miljöarbetet underströk Wickberg.

Hon hänvisade till att den växande skogen binder koldioxid och att träråvaran som ett allt viktigare byggnadsmaterial fortsätter att binda koldioxid när det används för t ex husbyggande.

– En snabbt växande marknad är också träråvara som bränsle där det ersätter bensin och diesel och minskar transportsektorns miljöbelastning, framhöll Wickberg.

Därför är skogsbruket som vi vill se det en allt viktigare näring som dessutom bidrar till en levande landsbygd.

Wickberg, liksom senare Per Anders Hansson från Mellanskogs styrelse, kom också in på Mellanskogs särart som en kooperativ förening där de pengar som skogen generar går tillbaka till skogsägarna och inte till aktieägarna i något skogsbolag.

– Med 26.000 medlemmar i ryggen blir vi en mycket stark part när priset på virket skall förhandlas fram med industrin, betonade Hansson.

En mycket intressant och informativ kväll som gav en bra bild av vad Mellanskog står för och kan erbjuda, summerade en av deltagarna i samband med avslutningen.

Sven Bergström Trolin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons