Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Välbesökt Julcafé i Friggesund

/

När Elimkyrkan i Friggesund slog upp portarna till årets Julcafé lördagen den 12 december hade man garanterat 100 % julstämning.

Annons

Evenemanget börjar bli något av en tradition och brukar locka många besökare, så även detta år, lokalen fylldes snabbt med förväntansfulla besökare och när Dellenbygdens Lucia skred in som kvällens första programpunkt infann sig snabbt den rätta julkänslan. Därefter guidades besökarna genom programmet av kvällens värd som var Anders Svensson.

Programmet varvades med olika musikaliska inslag och intressanta gäster. Bland andra intervjuades Staffan Andersson, luciageneral, om det engagemang som man år efter år lägger ner på att arrangera Dellenbygdens Lucia. Mitt under pågående program bakades det pepparkakor av några glada barn, doften spred sig snabbt i lokalen och pepparkakorna, som hjälpte till att skapa den rätta julatmosfären, blev tillsammans med det uppdukade fikabordet kvällens förtäring.

De musikaliska inslagen blev många, Saronsångarna och Grabbarna stämde upp i körsång, Erik Brun lät besökarna njuta till dragspelsmusik och Gunnar Eriksson bjöd på saxofonsolo. “The rythm brothers” gav en fantastisk show spelandes på tomma oljefat och Hanna & Alexandra serverade julsånger till gitarrkomp. Allt musikaliskt förstärktes av att Karl-Ove Andersson och grabbarna på “Crossound” riggat ljud och ljus på ett fantastiskt sätt som hjälpte till att förmedla närvaron i det som hände framme på scen.

Husets egna rimstuga satt engagerat och diktade julklappsrim till den som önskade och skratten blev många när rimmen lästes upp. Kvällen avslutades med att Anders Svensson läste Julevangeliet och gav besökarna en kort betraktelse över kärnan i Julens budskap. 100% julstämning, ja det är nog det enklaste sättet att sammanfatta denna kväll.

Anders Svensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons