Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Välbesökt inledning på sommaren på Norrbo hembygdsgård

/
  • Spelmän, fikagäster, kolbullestekare – alla kunde njuta av den varma sommarkvällen och den ljuvliga utsikten över norra Dellen då det den 1 juni var premiär för onsdagarnas kvällsstämmor på Norrbo hembygdsgård.

Vädergudarna var helt på Norrbo hembygdsförenings sida då man på onsdagen inledde sin sommarsäsong på Norrbo hembygdsgård – “gården med det vackraste läget” – med sedvanlig kvällsstämma, som hålls varje onsdagskväll under sommarmånaderna.

Annons

Att ett hundratal gäster samlades på gården denna kväll var därför inte förvånande men förstås väldigt roligt! Tonerna från jämtpolskor blandades med modernare tongångar på olika delar av gården där spelmännen samlades i klungor.

I serveringen erbjöds kolbullar, Forsa ostkaka, mackor med gubbröra, rabarberkaka, varm korv m.m. till de sugna gästerna som intog sitt fika med bedårande utsikt över norra Dellen. I tombolan fanns lax, honung, hantverk och en mängd andra saker att pröva lyckan på.

– Nu ser vi fram mot en fortsatt varm och skön sommar med många fina musikstunder och trevliga möten på vår fina gård, sa föreningens ordförande Bodil Nylander när hon promenerade hemåt i den ljumma sommarkvällen.

På gården stannade spelmän och åhörare en stund till för att njuta av den fridfulla och gemytliga stämningen.

Bodil Nylander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons