Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Stor publik på öppen scen

/

Skrivare i Hälsingland arrangerade tillsammans med skrivarcirkeln i Njutånger, Folkets Hus och studieförbundet Bilda, öppen scen lördagen den 12 mars. Andra året i följd, och flerdubbelt så många i publiken.

Annons

Medlemmarna ur Skrivare från både Söderhamn, Bollnäs, Ljusne och Hudiksvall deltog och bjöd på sig själva.

Trubadur, bussiga K-G Karlsson inledde med att själv berätta dråpliga minnen samt framföra några kända låtar.

Hemlig gäst med arabiskt namn visade sig vara Öjar Janhager, medlem i Njutångersgruppen, iklädd typisk vita ökenkläder från Saudiarabien. Han rörde sig vant i sin mundering, som var äkta, på grund av att han arbetat i årtionden nere i ökenlandet. Hans berättelse avslutades med den snabba resan hem på grund av att närmsta hus i deras förläggning blåstes bort av Saddam Husseins missiler.

Anna-Maria Hållén berättade om en av sina många resor med rosa bussarna genom att beskriva Afrikas fantastiska stjärnhimmel en natt när de övernattade på busstaket lyssnande på läten från alla vilda djur ute i ökenlandskapet.

Ethel Öjemarks finstämda verser om ett svanpars ständiga återkomst till Nickorasjön, tidig vår, i den första synliga vattenspegeln och deras omsorg om sina avkommor ända fram till senhösten, deras högljudda avfärd söderut lämnade ingen oberörd.

Dikt och prosa, högstämt eller roligt, allt varvades med avbrott för fika. Britt Ruuska, Ljusne, styrelseledamot, nämnde att medlemsantalet för närvarande är 125 personer i Skrivare i Hälsingland.

Sören Molander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons