Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Politikerbesök i förskolan i Hudiksvall

/
  • Förskolechef Sara Humla, politikerna Kerstin Rask och Jim Larm samt verksamhetschef Annika Gabrielsson på det nya språktorget på Björkbergs förskola. Foto: Roland Hamlin.
  • Böcker skall synas för att användas, anser man på Björkbergs förskola.

Lärandenämndens kontaktpolitiker för förskolan Roland Hamlin (c), Jim Larm (s) och Kerstin Rask (s) gjorde i fredags ett studiebesök på Björkbergs förskola, där verksamheten presenterades av verksamhetschef Annika Gabrielsson, förskolechef Sara Humla och övrig personal.

Annons

Kontaktpolitikerna gick runt på de olika avdelningarna och såg sig omkring, hade ett långt samtal med fyra av förskolans pedagoger, åt lunch tillsammans med barnen på varsin avdelning och träffade slutligen tre föräldrar och pratade om deras syn på förskolan och på sina möjligheter till inflytande.

Björkberg är en av kommunens äldsta förskolor och har ett upptagningsområde som består både av hyreshusen på Björkberg med hög andel utrikesfödda, villaområdena på Maln och landsbygden kring Rogsta och Hornslandet. Det ger en stor blandning av barn med olika bakgrund, något som sätter personalens förmåga att anpassa sitt arbetssätt på prov.

Sara Humla har nyligen tillträtt som chef på Björkberg och bland annat infört ett ”språktorg” där pedagogiskt material på olika språk ställs ut så det blir lätt att hitta och använda. Samtalet mellan politikerna och pedagogerna handlade bland annat om hur man arbetar med språkutveckling hos barn med olika bakgrund, hur man arbetar med värderingar för att förebygga kränkningar, hur man sprider goda idéer mellan avdelningar och förskolor, hur man bäst använder de socioekonomiska tillägg som nämnden fördelar och vilka behov som finns av nya satsningar inom förskolan. Alla tyckte det var värdefullt att få ägna tid åt att prata om de här frågorna.

Roland Hamlin

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons