Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Musiksamarbete utan gränser

/
  • Övningsdags för Stefan, Kjell, Torbjörn, Åke, Stefan, Helena, Anne-Lii, Lillemor, Maria och Therese. Foto: Kerstin Stenbeck.

Två musikgrupper i två grannkommuner – varför inte samarbeta?!

Annons

Musikhistorien är fylld av gammal vänskap som resulterat i musikaliskt samarbete – och nu har det hänt igen. Hudiksvallsbaserade Small Group och Alftabaserade Nova har bestämt sig för att framföra två konserter, en i respektive ort, med det bästa som man kan erbjuda från sina repertoarer.

Maria Blank och Stefan Sonefors har känt varandra i ganska många år, men det var inte förrän under våren 2017 som de började prata om att försöka sammanföra sina två grupper till en gemensam konsert.

– Det är väl mest mitt fel, säger Stefan, men det tar jag gärna på mig. Jag hade hört The Small Group och visste att de låter förfärligt bra, de passar perfekt tillammans med min grupp Nova.

Det var heller inget problem att få gruppernas övriga medlemmar att nappa. Två konserter har nu fyllts med material, så den som kommer och lyssnar hittar förhoppningsvis åtminstone något som passar. Ted Gärdestad blandas med Michael Bublé, Monica Dominique med Beatles. Här känner grupperna inga gränser alls, allt som är kul att sjunga och som låter bra kommer med i konserterna.

De musikaliska ledarna Kerstin och Anne-Lii repeterar med de två grupperna, dels på varsina håll och dels vid gemensamma övningar och det enda som nu återstår är att lägga till Torbjörns saxofonsolon. Sedan är allt komplett.

– Allt sitter rätt bra redan nu, så sista helgen i september, när det är det dags för den första konserten i Hudiksvalls Baptistkyrka och dagen efter i Alfta kyrka så kommer allt att sitta helt perfekt! säger Kerstin och Anne-Lii.

Kjell Zimmerman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons