Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Juldopp på Hudikbadet

/

Klockan 6 på julaftonsmorgon öppnade Fredrik Jonsson och Jocke Karlsson Hudikbadet för hugade julbadare.

Annons

Med marschaller och ljus hälsades vi varmt välkommen. Det var mellan 75-100 både ung som gammal, nya och trogna badgäster som hade hörsammat inbjudan till denna badfest, och fest blev det. Vi började redan 06.15 med det första passet i bastun som denna morgon var välfylld och vi som var där fick trängas rejält när det första passet Aufguss genomfördes. Aufguss som är en form av badkastning med välluktande oljor på bastuaggregaten, vilket ger en angenäm het och väldoftande upplevelse, och inte blir det mindre hett när Fredrik eller Jocke slår runt med en handuk över våra huvuden och sätter fart på luften. Härligt!!!!

Tur var att bägge bastuavdelningarna var öppna, för både herrar och damer fick sin beskärda del av värme och doft. Totalt gjordes det tre pass med Aufguss så alla fick en chans att uppleva den underbara värmen och dagen till ära med juldofter som, kanel, cederträ och mejram.

Efter en välbehövlig dusch var det dags för ett skönt dopp och för de motionssugna några längder i bassängen. Även bubbelpolen var välbesökt.

Inte nog med att det badades och bastades det fanns även kaffe, smörgås och glögg med pepparkakor att tillgå i relax-avdelningen. Där blandades både herrar och damer runt kaffeborden trivdes och pratade minnen och andra upplevelser. Alla var överens om att Fredrik gör ett underbart jobb med julbadet för oss badgäster. Vid niotiden vände alla hemåt med en skön avslappnande känsla i stället för att som många andra stressar sig igenom julen. Tack för en härlig julmorgon och God Jul och Gott Nytt År Fredrik, hälsar badgästerna genom Lars-Börje Hellberg.

Lars-Börje Hellberg

Mer läsning

Annons