Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Hudiksvalls Rebeckor skänker 35 000 kr till skolhälsovården

/
  • Rebeckalogens övermästare Agneta Pettersson (till vänster) överlämnar checken på 35 000 kr till grundskolechef Elisabeth Bäckström och skolsköterskan Eva Granér.

Rebeckalogen nr 57 Browallia i Hudiksvall, den kvinnliga grenen av svenska Odd Felloworden, har firat sina 30 år i staden. Inför jubiléet startade en insamling, där målet var att ge bidrag till välgörande ändamål. Pengarna kommer nu behövande skolbarn till godo.

Annons

Välgörenhet är en väsentlig och ständigt aktuell punkt i Ordens verksamhet. Odd Fellow, som är Sveriges största Orden med 38 500 medlemmar nationellt, bidrar till och driver många stora projekt med bistånd såväl inom landet som internationellt. Men de 143 medlemmarna i Hudiksvalls Rebeckaloge fann det mycket angeläget att med sin jubileumsgåva hjälpa lokalt.

Nöden är stor på många håll ute i världen, men för den skull får man inte blunda för behoven hemmavid, anser Rebeckasystrarna. Därför beslöts enhälligt att pengarna skulle gå till skolhälsovården i kommunen, öronmärkta för behövande barn i förskoleklass till och med årskurs 6.

Vid det högtidliga 30-årsfirandet tidigare i höst, kunde det goda insamlingsresultatet meddelas. Logens interna arbete gav 17 500 kr i insamlade medel och samma summa ger av tradition då också den nationella Storlogen. Totalt uppgår Hudiksvallslogens insamlade medel i år till 61 000 kr, varav alltså 35 000 kr går till behövande skolbarn i kommunen. Även inför 25-årsjubiléet skänktes de insamlade pengarna till skolhälsovården.

Ansvaret att administrera medlen faller på skolsköterskan Eva Granér, själv Rebecka, som har att fördela olika summor till olika mottagare. Att gåvan är välkommen intygar kommunens grundskolechef Elisabeth Bäckström, också hon medlem i logen.

– Det är med stor glädje vi tar emot denna gåva. Den kommer att göra skillnad och glädja många barn i vår kommun, säger hon.

/Åsa Scandurra

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons