Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Församlingsfest i Forsa

/
  • Kyrkoherde Bengt Wiklund bjöd tillsammans med trion Kristofer Sundman, flygel, Johan Timan, bas och Torbjörn Sjöström, saxofon, på sång- och musikunderhållning vid församlingsfesten i Forsa.

Mariagården i Forsa blev välfylld på söndagen då Forsa-Högs församling bjöd in till församlingsfest efter gudstjänsten i kyrkan. 

Annons

Kyrkorådets ordförande Lars Widell hälsade välkommen och därefter blev det sång och musik innan de 60-talet närvarande bjöds på en välsmakande lunchbuffé.

Det är välkänt att sången och musiken i församlingen håller mycket hög kvalitet och de 60-talet närvarande fick del av en blandad och uppskattad mix av detta. Det hela inleddes med en duett av kyrkoherde Bengt Wiklund och församlingens musikpedagog Helén Tanzborn som under året bl a hållit i mycket uppskattade barntimmar med sång- och rytmövningar. 

Trion Kristofer Sundman, flygel, Johan Timan bas och Torbjörn Sjöström saxofon spelade några låtar med julanknytning och Helén Tanzborn återkom i en stämningsfull duett med Jonas Sundqvist.

Kyrkoherde Bengt Wiklund visade i ledning av allsången och solosång av låten Fattig bonddräng av Georg Riedel och text av Astrid LIndgren, att han också har en uppskattad folklig sida som går hem bland församlingsborna. 

Utöver den sedvanliga verksamheten i församlingen framöver framkom att nästa stora evenemang blir söndagen den 21 februari då kyrkokören och den välkände dragspelaren Bengan Jansson bjuder på en konsert med blandat innehåll.  

Sven Bergström Trolin

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons