Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: För Hudiksvalls framtid

/

Utanförskap kostar samhället mycket, i personligt lidande och även ekonomiskt.

Annons

Why Not Hudik är en förening som startades för tre år sedan i syftet att skapa mötesplatser i Hudiksvall för att bland annat motverka utanförskap. Det skall finnas anledningar till att vilja stanna i Hudiksvall. Finns inte de anledningarna, får vi se till att skapa dem.

Läs också: Why Not Hudik samarbetar med Fryshuset för att skapa mötesplats.

Vårt långsiktiga mål är att skapa en bas där alla kan mötas, ung som vuxen. Rent praktiskt ett all-aktivitetshus där arbetstillfällen kan skapas, mötesplatser finns, där viktiga frågor får utrymme och visioner och drömmar får ta plats och utökas. En plats för Alla att samarbeta och integrera.

Vi ville visa mer konkret vad det är vi vill uppnå och bjöd därför med Hudiksvalls kommun, företagare och privatpersoner, ner till Stockholm och Fryshuset för att ta del av deras verksamhet. Beatrice Clarke och Robert Gustafsson tog emot oss och gav en övergripande bild över deras arbete. Syftet var att visa vad det är vi vill åstadkomma och där är Fryshuset ett utmärkt exempel, tack vare deras värderingar och arbetsstrategi. Vår förhoppning är att vi tillsammans med alla intressenter ska kunna skapa en liknande verksamhet i Hudiksvall.

– En jättespännande dag, tycker Bengt Friberg, kommunchef. Man ser att det är möjligt att göra saker tillsammans. Om det går i Stockholm så går det också i Hudiksvall. Vi från kommunen är intresserade att gå vidare och tror att mixen av ideella krafter och kommunen kan göra något större än vad kommunen skulle klara av på egen hand.

Tankarna var många gällande det fortsatta arbetet. Vad behövs göras? Vem ska göra vad? Hur ska samarbetena se ut?

– Jag hoppas på något konkret, snabbt, så vi har något att bygga vidare på, säger Teresia Thyr, Sparbanken Hudiksvall. Det första jag ska göra är att bli medlem i Why Not Hudik!

– Det låter så positivt allt de berättade idag. Jag tänker, att man lär börja någonstans, så kan man bygga på mer med tiden. Hur vi ska komma dit får vi snacka vidare om, men jag vill vara med på tåget, säger Alexander Russo, fritidsledare Hudiksvall

– Det är jättebra att ni tog initiativet till detta! Kultur och fritidsförvaltningen är under utveckling och då skulle det vara så fantastiskt om vi kunde göra det i samarbete med föreningslivet, olika organisationer och kommunen, säger Jenny Lönnroos, verksamhetschef Kultur och fritid.

Vi ser ett behov av en mötesplattform för ALLA i Hudiksvall! Tillsammans, tror vi att vi kan skapa den!

Madeleine Engberg, styrelsemedlem i Why Not Hudik

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons