Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Fantastiska besökare och bästa möjliga väder på midsommarafton i Norrbo

/

Toner från gitarr, dragspel och bas mötte midsommarfirarna då de kom till Norrbo hembygdsgård på midsommaraftonens eftermiddag. Dagens musikanter, Arne Holmberg, Yngve Nilsson och Bruno Frank värmde upp med några välbekanta slagdängor.

Annons

Under Arnes ledning inleddes firandet med att besökarna hjälptes åt med att klä stången med löv och blomster. En av de yngsta besökarna jobbade koncentrerat med att lära sig hantera en sekatör medan de äldre barnen ivrigt skuttade fram och åter med sina buketter. När stången väl var rest så körde musikanterna tillsammans med Maria Bergström de välbekanta lekarna och lade till lite nyare varianter i ett fint program. Gammal som ung snurrade runt, runt på gårdstunet medan de som nöjde sig med att vara åskådare njöt av tillvaron på filtar och bänkar. Den svenska sommaren visade sig från sin allra bästa sida!

Vid serveringen formades snart en ringlande kö, då många ville fika och köpa glass i värmen. Det är jätteroligt att stå i serveringen, meddelade Margareta Johansson. Det är full fart, man träffar en massa folk och så bidrar man till en levande hembygd.

Även i tombolan lyste lyckan denna dag och det delades ut många vinster bestående av produkter från lokala leverantörer.

Vi vill vara det enkla och personliga alternativet och det tycker jag att vi lyckas med, sa Stig Schröder, aktiv i Norrbo hembygdsförening.

Efter ett par tre timmars skön gemenskap på hembygdsgården for besökarna vidare åt skilda håll, för att fortsätta firandet hemmavid.

Runt om i gårdarna i socknen samlades släkt och vänner för att äta glass med hemgjord kolasås, titta på eldshower, prata och dansa tillsammans i den långa, magiska sommarnatten.

Bodil Nylander

Mer läsning

Annons