Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Dansglädje ger kraft!

/

Några lördagar under året bjuder Bjuråkers Bygdegård i Bricka in ideella krafter till lite köksarbete och en hel del dans. Dans ska ordnas för en publik som tycker att några mil i bil är värt allt bara man får dansa.

Annons

Den som driver hela arrangemanget framåt är Anna Hammarström, en heltidsarbetande mamma och en eldsjäl i föreningen. Tack vare hennes engagemang och benhårda vilja lyckas hon ordna så att tillräckligt många ideella dyker upp till varje dans.

Läs också : Hur definierar man en lyckad danskväll?

Det är många saker som ska klaffa inför själva danskvällen; ätbart ska inhandlas och bakas, spelarbussen måste få sandat för att kunna ta in instrumenten till scenen och dansgolvet ska få bästa glidet mm mm. När kökspersonalen så dyker upp är det högt i tak med gliringar och skratt medan smörgåsarna förbereds och kaffet bryggs. Vissa gånger kastas nya medarbetare in i leken och de drillas snabbt in i den glada och hjärtliga jargongen av Anna och hennes assistent Lisa Setterlind.

När publiken börjar droppa in och bandet börjar spela står personalen ofta och gissar antalet inlösta; glädjen av att se svettiga danspar är vinst nog.

När alla smörgåsar är sålda, musiken slutat spela och publiken har gått hem, då sjunker personalen nöjt ned med en kopp kaffe. Ännu en lyckad kväll är till ända och nu laddar vi för nästa dans i januari.

Charlotta Forslin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons