Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Att stava fritt är stort, att stava rätt är större

/

På sportlovet fick eleverna på SFI låna skidor en dag av Östra skolan.

Annons

Så här skriver en av eleverna i D-gruppen: Det var den 8 mars, på internationella kvinnodagen, som vi åkte skidor på skidstadion på Öster. Det var nästan alla eleverna på SFI.

Klockan åtta på morgonen promenerade vi med två lärare dit. När vi kom fram hämtade vi pjäxor med våra storlekar och skidstavar och skidor. Sedan gick vi till skidspåren och började att åka skidor, och det var första gången för de flesta av eleverna, därför ramlade vi direkt.

Där fanns en backe som man kunde gå uppför och åka skidor i, men många av eleverna kunde inte gå upp, men de försökte. Jag ramlade först, men blev bättre på att åka skidor varje gång. Jag kommer inte ihåg så mycket för jag kunde bara se snö och blöta kläder. Jag tittade rakt fram för att inte ramla. Vi åkte och åkte, ramlade och ramlade tills vi blev trötta.

Klockan blev halv elva och vi samlades för att äta korv. En lärare grillade korv och bröd. Vi fick äta korv, bröd och två såser som var senap och ketchup. En halvtimme stannade vi där efter att vi ätit korv. Sedan lämnade vi tillbaka skidorna och åkte buss till stan. Jag var pigg och glad.

Det var en jättetrevlig dag även om jag frös och fick huvudvärk senare. Till sist var dagen som ett sött minne för mig.

Fahime Eqbali

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons