Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Asylkommitté bjöd in till brännbollsturnering och knytkalas

/

Borgarparken bjöd på härlig miljö när Hudiksvalls-Nordanstigs Asylkommitté hade brännbollsturnering med knytkalas.

Annons

Härlig mat dukades upp på långbord och de över femtio samlade, i alla åldrar, slog sig ner vid bord och i gröngräset. Kampen i brännbollen var intensiv och glädjefull. Samma lag gick segrande ut i bägge omgångarna.

Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté är en nybildad förening som är ansluten till den rikstäckande föreningen FARR, Flyktinggruppernas riksråd. Asylkommittén består framför allt av familjer som öppnat sina hem för ensamkommande ungdomar som förlorat sitt tidigare boende efter Migrationsverkets uppskrivning i ålder. En åldersuppskrivning som vanligen görs på helt skönsmässig grund och som för den enskilde i praktiken innebär uppehållstillstånd eller inte.

Asylkommittén stöttar i praktiska frågor samt i överklagandeprocessen gentemot Migrationsverket.

Migrationsverket planerar stängning av asylplatser i vårt närområde varför åldersuppskrivna ungdomar eller ungdomar som hinner fylla 18 innan deras asylutredning avslutas numera kommer att skickas till helt andra platser i landet såvida de inte kan hitta ett privat boende. Detta innebär att den unge förlorar skolplats samt kontakt med alla de vuxna, personal på boende, god man, idrottsledare och lärare som hittills varit deras stöd i tillvaron. Chansen att utan detta stöd kunna överklaga ett utvisningsbeslut är under sådana omständigheter försvårade. Alla som önskar stötta verksamheten i Asylkommittén är välkomna. Nästa sociala aktivitet blir rodd med kyrkbåtar på Dellensjöarna i början av juli.

Margareta Sidenvall, ordförande för Hudiksvall-Nordanstigs Asylkommitté

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons