Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsare berättar Åhléns-minnen

/

Har du egna minnen från Åhléns i Hudiksvall? Skicka gärna ett mejl till karin.bylund@mittmedia.se så publicerar vi det här!

Annons

Torsten Myrgren tar upp ett ämne som det diskuterats mycket kring i olika forum: Huruvida Åhléns hade en rulltrappa eller inte.

Läs mer: Åhléns i Hudiksvall - en lång histroria

Torsten Myrgren berättar:

"Hej,

Jag växte upp i Kvarteret Kumling under 50 och 60-talen. Min far Elis Myrgren var fastighetsskötare där från det att huset stod halvfärdigt (Kumling I) omkring 1951 tills att han gick i pension 1974.

Kumling II, där Tempo låg, stod färdigt runt 1952.

Det tidstypiska tegelhuset fick en olycklig fasadputs med färgade slammor för många år sedan och karaktären av 50-tal gick förlorad.

Jag minns att den långa muren efter Trädgårdsgatan kallades Borgmuren efter vår dåvarande kommunordförande Anders Borg.

Åhléns/Tempo hade ju faktiskt en rulltrappa ett tag i huset. Däremot ALDRIG i Centrumhuset.

Inte heller Domus hade någon rulltrappa.

Tempo i Centrumhuset hade sin livsmedelsbutik på Hamngatan. Ingången var också där. (Idag ligger det en videouthyrning där, Hemmakväll)

Väl inne i livsmedelsaffären kunde man gå en liten korridor från den inre delen av butiken till det nedre planet av Tempos varuhus. Där fanns bland annat leksaker och böcker mm. En trappa upp låg bland annat damkläder och kontor.

Entréer fanns alltså på Hamngatan, på Marknadsgatan 1B (längst in i gränden) och på Storgatan (där Länsförsäkringar ligger idag).

Innanför entrén på Storgatan fanns stans första mjukglassmaskin! Jag minns den gula, vaniljdoftande mjukglassen än idag!

En epok är slut i Hudiksvall."

En annan läsare, signaturen "nm" skriver:

"Visst hade Tempo en rulltrappa! från marknadsgatan upp till storgatan!"

En läsare med signaturen Torsten skriver:

"Nej, signaturen "nm" har helt fel. Jag har vuxit upp i Centrumhuset och vet att det inte fanns någon rulltrappa där. Det är bara nys att påstå detta. Då har man nog aldrig satt sin fot på gamla Tempo!"

Läs mer: Varuhuset Åhléns lämnar Hudiksvall

TV: Hudikhandlare: Det skapar oroliga vibbar i staden

Mer läsning

Annons