Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läroverket inför omvandling

/
  • En tillbyggnad på framsidan av Läroverket kan ge plats för reception, bibliotek och studieplatser enligt idéskissen. En ny lokal kan även fungera som samlingsplats med kafé, som kan användas för utställningar, föredrag och möten.
  • Även Bromangymnasiet kan byggas ut. Enligt ett utredningsförslag ska delar av gymnasiesärskolan och Centrum för utvecklig och lärande lokaliseras till gymnasiet.

Ombyggnader och tillbyggnader väntar Läroverket.
Inför kommande beslut i kommunfullmäktige ska det diskuteras vilka utredningar som bör göras.

Annons

Att Läroverket ska byggas om har lärande- och kulturnämnden redan tyckt till om. Det gjordes under det sista sammanträdet före sommaruppehållet.

Men inför ärendets behandling i kommunstyrelse och -fullmäktige vill skolpolitikerna skicka med ett antal utredningsförslag som beskriver effekterna av en satsning på Läroverket. På höstens första sammanträde på torsdag ska lärande- och kulturnämnden diskutera just detta.

- Vi kommer att lista upp alla utredningsdelar och ha en allmän diskussion. Till exempel måste vi veta hur många elever vi ska dimensionera Läroverket för, säger nämndens ordförande Stefan Bäckström (C).

Det kan bli aktuellt att slå samman fler 7–9-skolor i Hudiksvalls kommun, som en följd av ett minskande elevunderlag. Några beslut är inte fattade och något nytt har inte hänt under sommaren, men de skolor som har varit på tal är skolorna i Näsviken, Enånger och Forsa.

Enligt den idéskiss som ligger till grund för beslutet om Läroverkets framtid, kan en tillbyggnad på skolans östra sida skapa plats för reception, bibliotek och studieplatser. Tillbyggnader mot väster kan användas som arbetsplatser och grupprum för elever och personal.

Lärande- och kulturnämndens principbeslut från försommaren innebär att även Kulturskolan ska rymmas i Läroverket. Delar av gymnasiesärskolan och Centrum för utveckling och lärande ska lokaliseras till Bromangymnasiet.

Mer läsning

Annons