Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om brand i villa i Tosätter – övervåningen rökfylld

/
  • Ingen kom till skada vid villabranden i Tosätter, Enånger. Enligt uppgift ska branden ha startat i en murstock.

På julaftonskvällen började det brinna kring en murstock i en villa i Tosätter, Enånger.
– Det var tur att branden upptäcktes i tid, annars hade det inte gått bra, säger Gunnar Löf, insatsledare vid räddningstjänsten i Hudiksvall.

Annons

Vid klockan 21.50 på julaftonskvällen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till en villa i Tosätter där det hade börjat brinna kring en skorstensmur. Enligt räddningstjänsten hade de som bor i huset, som firat julafton i hemmet, hunnit gå och lägga sig när det tog eld. Av en slump gick en familjemedlem upp, och ska då ha känt röklukten.

– Det är räddningen, annars hade vi kanske inte haft en chans på det här huset, säger Gunnar Löf, insatsledare vid räddningstjänsten i Hudiksvall.

Övervåningen på villan blev rökfylld, men ingen skadades under branden. Huset utrymdes snabbt, utan problem. Vid klockan 23.30 bedömdes situationen vara under kontroll. Det hade då hunnit brinna i bjäkllagret mellan första och andra våningen, samt i en vägg.

– Det har varit mycket att riva för att komma åt branden. Vi kommer att trappa av försiktigt nu och sedan överlämna bevakningen till fastighetsägaren, säger Gunnar Löf.

Mer läsning