Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarprojekt blir verklighet

Högre betyg, ökat elevinflytande och bättre arbetsmiljö förväntas bli resultaten av det projekt som Bromangymnasiets lärare ska delta i från och med hösten.

Annons

Ansökan har beviljats, pengarna är utbetalade och utbytet kan starta.

När Bromangymnasiets lärare kom tillbaka till sina arbetsplatser efter sommaruppehållet möttes de av beskedet att skolan beviljats cirka 425 000 kronor i statliga medel. För pengarna, som betalas ut inom ramarna för Internationella programkontorets Comenius regio partnerskap, ska lärarna fortbildas i entreprenöriellt lärande.

- Det är fantastiskt att kunna förstärka fortbildningsbudgeten för våra lärare inom ett så spännande område, säger Bitte Åström, rektor på Bromangymnasiet.

Entreprenöriellt lärande är en metod där läraren tar tillvara på elevernas idéer i undervisningen, involverar eleverna och leder dem utan att styra för mycket.

Utbildningsprogrammet är tvåårigt och startar i början av september. I november kommer ett första arbetslag från Bromangymnasiet att åka till Newton Abbot i England.

För elevernas del kan projektet innebära tid för tanke på schemat. Universitetet i Cambridge har tagit fram ett digitalt reflektionsverktyg, som Bitte Åström hoppas att Bromangymnasiet ska kunna införa och använda.

Mer läsning

Annons