Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsam förbättring av företagsklimatet

/
  • I allt väsentligt fungerar kontakten med kommunen bra, men allt kan bli bättre, påpekar Alf Bohlin, ordförande i Nordanstigs företagareförening.
  • – Jag är inte oroad över enkäten. Den ger en felaktig bild av företagsklimatet, säger Sven-Åke Thoresen.

Företagen i Hudiksvall och Nordanstig ser stora möjligheter till förbätting av företagsklimatet. Det är godtagbart, men inte mycket mer, är företagarnas betyg.

Annons

Bilden framträder i de enkätsvar som 36 000 svenska företagare har lämnat till Svenskt Näringsliv.Företagarna i Hudiksvall och Nordanstig uppfattar servicen och upphandlingen som knappt godtagbar, man anser att det förekommer konkurrens från kommunen, och kommunens tillämpning av lagar och regler får knappt godkänt.

Enkätsvaren förvånar Sven-Åke Thoresen (S), kommunalråd i Hudiksvall. De ger inte en rättvisande bild, anser han.

– Den här bilden stämmer absolut inte. I rankingen som gäller företagsklimatet har Hudiksvall gått 62 platser upp sedan i fjol, säger Sven-Åke Thorensen.

Den bild som speglas i enkäten förvånar även Alf Bohlin, ordförande i Nordanstigs företagareförening, men svaren måste tas på allvar, framhåller han:

– Vi har bra samarbete med kommunen, men de här svaren måste man ta till sig och analysera. De ger klara indikationer på att mycket kan bli bättre, säger Alf Bohlin.

Mer läsning

Annons