Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång mobbning fortsätter

I fyra år har en elev i Hudiksvalls kommun utsatts för grov mobbning. Skolan har fortfarande inte lyckats lösa problemen och nu får kommunen hård kritik.

Annons

För drygt ett år sedan ledde mobbningen till en bruten handled. Eleven har bland annat blivit kastad till marken, blivit sparkad på och fått utstå nedvärderande ord.

Nu kritiseras Hudiksvalls kommun för att de inte levt upp till skollagens krav om åtgärder mot kränkande behandling av barn och elever.

Föräldrarna skickade 2008 en skrivelse till Lärande- och kulturnämnden där de berättade om sitt missnöje med skolans hantering av situationen. Enligt det beslut som Barn- och elevombudet, BEO, skickat till kommunen har skolan agerat när de fått kännedom om att något hänt eleven. Men de har inte lyckats få bukt med problemen i varje enskilt fall.

– I samband med att incidenter skett har det uppdagats att eleven och vårdnadshavaren upplevde att det skedde saker mest hela tiden och att det fanns en känsla av att skolans insatser var otillräckliga och verkningslösa, skriver BEO:s jurist Tove Björnheden, i skrivelsen till Hudiksvalls kommun.

Senast den 29 juli ska Hudiksvalls kommun lämna en redovisning till Skolinspektionen. Där ska de både framföra hur de arbetat med elevens situation i det aktuella ärendet och vad de gjort generellt i utvecklande och förebyggande syfte.

Tidningen har försökt komma i kontakt med skolans rektor och grundskolechef Elisabeth Bäckström utan resultat.

Mer läsning

Annons