Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång debatt om omdömen

Skriftliga omdömen har införts i kommunens grundskolor.
Frågan diskuterades på fullmäktigesammanträdet på måndagen, men Ann-Marie Svala (FP) som ställt interpellationen var inte helt nöjd med svaret.

Annons

Ann-Marie Svala (FP) undrade varför inte alla grundskolor i Hudiksvalls kommun har infört skriftliga omdömen i alla ämnen, i enlighet med det regeringsbeslut som trädde i kraft från höstterminen 2008.

Kommunalrådet Daniel Pettersson (V) besvarade interpellationen, och berättade för ledamöterna på måndagens fullmäktigesammanträde att omdömena visst har införts på alla grundskolor i kommunen.

- I dagsläget saknas skriftliga omdömen bara i övningsämnen i år 1–3 vid Näsvikens skola och i några ämnen vid särskolan, sade han.

I sitt svar berättade Daniel Pettersson att det är rektorn på varje skola som bestämmer hur omdömena ska utformas. Detta var något som Ann-Marie Svala reagerade på.

- Det är oroande att omdömena kan se olika ut beroende på i vilken skola man går, de ska ju vara enhetliga. Anledningen till att jag ställer den här interpellationen är för att en allt för stor andel nior går ut nian utan fullständiga betyg. Föräldrarna har rätt att kräva tydlig information.

Mer läsning

Annons