Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lan-partyt på Broman har börjat

/
  • Jimmy Eriksson och Martin Milleng håller på att förebereda inför starten.
  • I sommar vill Martin Milleng delta i världens största LAN, Dreamhack i Jönköping.
  • De fyra arrangörerna kommer att turas om att sova: Karl Skoglund, Robert Svensk, Joakim De Jorge och Martin Örnerfors.

I två dygn intar dataspelande ungdomar matsalen på Bromangymnasiet för att delta i ett Lan-party. Arrangörerna är fyra killar som har ordnat evenemanget inom ramen för Ung företagsverksamhet.

Annons

Än så länge står de flesta borden i matsalen tomma. Martin Milleng och Jimmy Eriksson har precis kommit. Med sig har de dator, bildskärm, tangentbord och en hel del annan utrustning som behövs.

På bordet ligger också en stor, vit kudde och den kommer säkert att komma till användning någon gång under de två dygnen det ska spelas dataspel. Martin och Jimmy och deras kompisar i teamet dutting gaming spelar Counterstrike.

LAN står för local area network (lokalt nätverk) och på ett LAN-party träffas ett antal datoranvändare för att koppla samman datorerna i ett sådant lokalt nätverk. De fyra arrangörerna hade hoppats på lite fler deltagare än de som har anmält sig, men det går fortfarande bra att dyka upp på Broman om man vill delta.

Mer läsning

Annons