Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lådkonjunktur hos Aven

/
  • Henrik Bennmarker, vd på Aven Forsa, och Henrik Frykman tror på ljusa tider för Aven Forsa.

Ute på Aven Forsa, tidigare Forsaträ, står tusentals pallar staplade i prydliga högar. Efter en seg start på året har företaget gått från planerade varsel till skiftarbete och nya tjänster.

Annons

1970 rev man sågen och 2006 såldes hyvlerianläggningen. I dag gör industrin specialanpassade engångspallar och träemballage som säljs till främst pappers- och kemiindustri och används för att frakta allt från maskiner till papper.

Från och med 1 april är Aven Forsa huvudleverantör till Sundsvallsföretaget Emhart Glas, som är en världsledande tillverkare av maskiner som producerar glasflaskor.

Henrik Frykman har varit med och utvecklat de stora trälådor som används för att transportera maskinerna.

– Vi bygger allt här i Forsa, sen har vi tre anställda upp i Sundsvall som monterar ihop lådorna runt deras maskiner. Vi hade samarbete med Emhart redan tidigare, men då hade vi varken tid eller kompetens att leverera de riktigt stora grejerna.

Men efter ett antal investeringar de senaste fem åren har Aven Forsa gjort till sin grej att ta de där riktigt krångliga beställningarna.

– Det är framtiden, att kunna ta emot väldigt specifika beställningar, säger Henrik Bennmarker.

Konjunkturläget har inte påverkat företaget nämnvärt. En del av konkurrenterna som har förlitat sig på bilindustrin har dock haft det svårt på sistone, av förklarliga skäl. Också de som levererat till byggsektorn har fått ta några smällar.

Mer läsning

Annons