Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarlämnad tvätt fall för DO

En försvunnen disktrasa, tvätt som legat i maskinen i tre dagar och en främmande kvinna i tvättstugan. Det är orsaken till att en hyresgäst uppmanas att flytta. Hyresgästen har i sin tur anmält hyresvärden för diskriminering.

Annons

En kvinna har anmält ett privat fastighetsbolag i Hudiksvall till diskrimineringsombudsmannen, DO. Detta sedan hyresvärden har uppmanat kvinnan att flytta, efter att tvättstugan missbrukats.

Hyresvärden anser att kvinnan ljugit om vem som tvättade i tvättstugan en dag i oktober. Hyresvärden säger att det inte var kvinnan, utan en utomstående person.

Problemet med tvättstugan trappades upp sedan tvätt lämnats kvar i maskinerna under tre dagar. Det var också så, enligt hyresvärden, att en disktrasa försvunnit och att fanns klotter på väggen och på tvättlistan.

Kvinnan å sin sida håller fast vid att det var hon som tvättade. Hon skriver till DO att fastighetsägaren ifrågasatt hennes identitet för att hon haft en traditionell etnisk dräkt på sig den dagen.

DO vill nu att fastighetsvärden yttrar sig om vad som föranlett brevet till kvinnan. DO vill också veta vad som avses med frasen "slutligen vill vi på detta sätt uppmana dig att söka ny bostad", och varför den finns med i brevet.

Hyresvärden har på sig till 8 januari att yttra sig i ärendet.

Mer läsning

Annons