Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krögare vill samarbeta i Kulturhuset

Turerna har varit många kring Kulturhuset Glada Hudik. På onsdagen presenterar en grupp företagare ett förslag där samarbete mellan krogar står i fokus.

Annons

Enligt Janne Ström, ordförande för Företagarna i Hudiksvall, har man jobbat en längre tid med att ta fram det förslag som nu presenteras för kommunledningen.

– Det har varit många möten och starka viljor som spretat åt olika håll. Men nu har vårt arbete mynnat ut i ett koncept som vi tror på. Det finns fortfarande några punkter där vi inte är riktigt överens, av den anledningen vill jag inte gå in djupare på detaljerna ännu, säger Janne Ström.

Men han förklarar ändå att konceptet handlar om att stadens krögare, hotellägare, cateringföretag och bussbolag med samlade krafter ska försöka locka hit fler evenemang och konferenser.

Krögarna vill inte ha någon krog i Kulturhuset och den kritiken har den politiska majoriteten tagit till sig av. Enligt kommunalrådet Jonas Holm (M) är det viktigaste att hitta en lösning som accepteras av det privata näringslivet.

– Frågan om Folkets hus har länge varit infekterad. Nu har vi en chans att göra något bra av det här och därför vill vi att det blir rätt. Därför ska vi samarbeta med det privata näringslivet, säger Jonas Holm.

Just nu flyttar kommunens kulturavdelning in på övervåningen i Kulturhuset, en reception ska byggas i foajén och renovering pågår på flera ställen. Företagarna hoppas att deras koncept ska kunna vara igång den 1 april.

Mer läsning

Annons