Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserat ungdomshem stänger igen

Verksamheten på Hedvigsfors ungdomshem, som kritiserats för att tillämpa den så kallade holding-metoden, upphör i maj. Sju anställda berörs.

Annons

Ungdomshemmet Hedvigsforsgården, ett hem för ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder, stänger igen. Verksamheten upphör den 15 maj i år. Ägaren Majvor Öhman har vid 77 års ålder beslutat att inte arbeta mer och någon efterträdare finns inte.

Hemmet har plats för sju ungdomar. Verksamheten har trappats ned under en tid, till att i dagsläget omfatta endast två platser. En föreståndare och sex anställda berörs.

Länsstyrelsen gjorde en oanmäld tillsyn på hemmet sommaren 2009. Kritiken mot den så kallade holding-metoden som tillämpats på Hedvigsforsgården, att hålla fast ett barn så att det inte kommer loss, var stark. Länsstyrelsen fann också att det saknades socialtjänstkompetens i verksamheten.

- Kvalitetssäkringsarbetet är påbörjat, men jag kommer inte att kunna utföra arbetet med att åtgärda Länsstyrelsen kritik, säger föreståndaren Marita Andersson som anställdes under hösten.

Mer läsning

Annons