Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot vindkrafts-nej

/
  • Hudiksvall går miste om pengar och arbeten när de säger nej till vindkraft. Det anser åtminstone företaget Hudik Vind AB.

Hudik Vind AB riktar hård kritik mot kommunen för deras ståndpunkt i vindkraftsfrågan.
I ett brev skriver företaget att de är förvånande att Hudiksvall kan tacka nej till de skatteintäkter och jobb som följer med vindkraften.

Annons

I en handling som har skickats till samtliga ledamöter i Hudiksvalls kommunstyrelse skriver styrelsen för Hudikbaserade vindkraftsbolaget Hudik Vind AB att de är förvånade över kommunens negativa inställning gentemot vindkraftsetableringarna i regionen.

– Vi har svårt att förstå hur Hudiksvalls kommun ska kunna nå etappmålet med cirka 90 kraftverk år 2020 när man nu endast planerar för ett 40-tal, står det i brevet som är undertecknat av Roger Svensk, Berndt Magnusson, Göte Bohman, Roland Lundqvist och Johan Ringmar.

De ser nu en stor risk att kommunens restriktiva hållning gör området mindre intressant för bolagsinvesteringar – något som enligt Hudik Vind AB kan få till följd att kommunen missar ökade skatteintäkter och arbetstillfällen inom gröna jobb som följer med vindkraftsetableringar.

I sitt yttrande hänvisar styrelsen till två riksdagsmotioner som ser positivt på en vindkraftsutbyggnad i Gävleborgs län. Enligt dessa är etappmålet för länet 650 vindkraftverk år 2020, av vilka Hudiksvall bör åta sig 10 procent, eller omkring 90 verk.

Mer läsning

Annons