Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik i fritidsfrågor

/
  • En gåva av konstgräs till kommunalrådet Daniel Pettersson (V) från Jonas Holm (M) tillsammans med en uppmaning att lägga ut begagnat konstgräs på en ny plats.

Centern ifrågasätter varför inte kultur- och fritidsnämnden får yttra sig i frågor som exempelvis bidrag till snökanoner i Hedebacken.

Annons

– Tänker kommunledningen fortsätta ignorera nämnden, annars kan vara bättre att avveckla nämnden, säger Sven Bergström (C), Forsa i samband med Hudiksvalls kommunfullmäktige i måndags.

Han hade i sak inga invändningar mot att Hedebackens vänner får ett tioårigt ränte- och amorteringsfritt lån på 900 000 kronor. För klubbens skull var det inte värt att begära återremiss menade centerpartisten och fick svar.

– Det har varit inkörningsproblem. Om verksamheten inte riktigt fungerar måste kommunstyrelsen ta sitt ansvar, säger Mikael Löthstam (S) som förklaring till varför ärendet inte gått via kultur- och fritidsnämnden.

Det finns flera fritidsfrågor så som konstgräsplan , nya lånevillkor för Camp Igge och borgen till Hudiksvalls tennisklubb som inte gått via kultur- och fritidsnämnden och den främsta förklaringen till detta är att nämnden inte har mandat att besluta om ärenden som handlar om mer än 500 000 kronor förklarar Mikael Löthstam.

Sven Bergström ville ha ett rakare svar från kommunalrådet på om fler fritidsfrågor skulle skickas till facknämnden för kultur- och fritidsfrågor.

– Men jag tar det som avbön och att kommunledningen fortsättningsvis tänker ta ärenden via sin facknämnd, sade Sven Bergström utan att någon begärde replik.

Kultur- och fritidsnämnden bildades vid årsskiftet med 15 ordinarie ledamöter som ska sammanträda en gång i månaden. Fullmäktige godkände på måndagen att tidigare kommunal- och landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) blir ny vice ordförande för nämnden.

Läs en repris av vår direktrapportering från fullmäktige här.

Mer läsning

Annons