Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver tillbaka rivningsuppdrag

Företaget NKR Demolition AB, som fick uppdraget att riva bussgaraget på Kattvikskajen, och senare förlorade det, kräver att få utföra rivningen. Firman anser att kommunen har gjort grundlösa efterkonstruktioner för att kunna häva avtalet..

Annons

Synpunkterna framförs i företagets yttrande till förvaltningsrätten i Falun, som så småningom ska avgöra tvisten.

Oklarheter om det nystartade bolagets kompetens inom rivningsområdet är orsaken till att kommunen återkallar uppdraget, förklarar tekniska förvaltningen i sitt yttrande till förvaltningsrätten. Man påpekar också att firman saknar registreringsbevis, och att den person som undertecknat anbudet inte är behörig firmatecknare, och att skatteskulder figurerar.

NKR Demolition AB har också förklarat sig skriftligen till förvaltningsrätten, och kräver att få uppdraget tillbaka. Visst är bolaget nystartat, skriver företagets företrädare, men även om själva bolaget inte har ägnat sig åt rivning, så har man personal med rätt erfarenhet.

Förvaltningsrätten har fattat ett tillfälligt beslut om att upphandlingen inte får avslutas innan frågan har fått en rättslig prövning.

Mer läsning

Annons