Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köper industrilokal tillsammans

/
  • Tobias Eriksson, Hudikhus, Henrik Sonerud, Oilquick, Malin Hagberg och Anders Eriksson, Hudikhus, samt Jon Larsgården tror att köpet kommer att gynna Hudiksvall.

Tre företag i Hudiksvall har nu gått samman och köpt en stor industrilokal. Alla ska tjäna på affären.

Annons

Hudikhus, Oilquick och Jon Larsgården Förvaltning har gått samman och köpt industrilokalen efter Jonsered och senare Hiab vid Granebovägen, mittemot Beijer i Hudiksvall.

Lokalen har stora ytor. Det handlar om 4 000 kvadratmeter för tillverkning, lager och kontor, samt 30 000 kvadratmeter tomtyta och goda möjligheter till vidare utbyggnad.

– Vi vill utveckla respektive verksamheter och vi tyckte att det är en bra idé att samverka och gå samman i en framtidslösning, säger Jon Larsgården som nu får till uppgift att anpassa anläggningen för verksamheterna och göra lokalerna energisnålare.

De ska byggas om och renoveras, och det ska ske snabbt. Snart kommer ett verkstadsföretag att flytta in.

– Vi ser ett behov av nya lokaler till vår prototypverkstad. Det här kommer att frigöra ytor vid vår ordinarie anläggning, förklarar Henrik Sonerud, vd vid Oilquick.

De tre företagen kommer att fylla upp runt tre fjärdedelar av anläggningen och därmed finns det plats också för hyresgäster.

Att trion går samman om investeringen faller sig naturligt. Dels är de personligen bekanta med varandra sedan många år, dels ingår de i en nätverksgrupp med företagsledare som sedan länge träffas en gång i månaden för samtal, peppning och stöd.

– Att det skulle leda fram till den här typen av samarbete känns självklart jätteroligt och vi hoppas att det kan vara en inspiration för andra, säger Malin Hagberg, vd för Hudikhus.

För Hudikhus del kommer lokalerna väl till pass genom att de behöver utrymmen som passar ett logistiklager. Hudikhus kommer även att behöva kontorslokaler, eftersom deras nuvarande ska vara utrymda i slutet av januari.

Det innebär att inflyttningen sker i början på nästa år.

Jon Larsgården tror inte att det kommer att stanna vid att de fyller 4 000 kvadratmeter med verksamhet.

– Det finns en otrolig potential i de ytterligare 10 000 kvadratmeter som vi har möjlighet att bygga ut, säger han och tillägger att det här kan ge nya arbetstillfällen i kommunen eftersom det är verksamheter som växer.

Mer läsning